Hoe aanmelden? - Prepaid Energy Service
845
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-845,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

PILOT PREPAID ENERGIE TIJDELIJK GEPAUZEERD

Netbeheer Nederland heeft de pilot tijdelijk gepauzeerd, o.a. vanwege de Corona maatregelen. Het is daarom op dit moment niet mogelijk een contract af te sluiten voor prepaid energie met een deelnemende energieleverancier.

 

Netbeheer Nederland bepaalt, samen met de deelnemende energieleveranciers, wanneer de pilot weer kan worden hervat. Zodra hierover meer bekend is, zal dit worden gemeld op onze site.

 

Voor vragen over de pilot en het hervatten daarvan, kun je contact opnemen via het contactformulier.

Bij Welkom Energie geloven we in de simpele beloftes aan onze klanten.

Lees meer

Vandebron biedt alleen écht duurzame energie van Nederlandse bodem.
Lees meer

Innova Energie is een energieleverancier met ruim 10 jaar ervaring in de energiebranche.
Lees meer

Greenchoice is een energieleverancier die uitsluitend groene stroom en gas levert.
Lees meer

Wij zijn een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven.
Lees meer

WAT GEBEURT ER NA MIJN AANMELDING?

Om prepaid te kunnen gebruiken is een slimme meter nodig en moet er een schakelaar geplaatst worden. We vragen je daarom een foto van je meterkast te sturen zodat we kunnen zien of je al een slimme meter hebt en of er voldoende ruimte is voor de schakelaar.

Als je meterkast geschikt is neemt de aannemer contact met je op. Hij maakt met jou een afspraak om de schakelaar te komen plaatsen. Als je nog geen slimme meter hebt gaan wij deze eerst aanvragen bij jouw netbeheerder.

Nadat de monteur de schakelaar geplaatst heeft laat hij een instructie achter hoe je kunt opwaarderen. De inloggegevens voor jouw persoonlijke omgeving krijg je van je energieleverancier.

Ik waardeer steeds kleine bedragen op, waardoor ik vaak SMS-berichten krijg. Zo kan ik het allemaal goed in de gaten houden.

KAN IK MEEDOEN?

Ja, mits:

  • Er voldoende ruimte is in je meterkast voor het plaatsen van een schakelaar (ongeveer net zo groot als de (slimme) elektriciteitsmeter.
  • Je geen energie teruglevert aan het net. Bijvoorbeeld middels zonnepanelen.
  • Er niemand binnen je huishouden afhankelijk is van energie, denk aan beademingsapparatuur.
  • Je niet in de schuldsanering zit.
Prepaid Energy; Nooit meer hoge jaarafrekeningen of onverwachts moeten bijbetalen