Hoe het werkt - Prepaid Energy Service
814
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-814,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
OMDAT WIJ SAMEN DE FINANCIEEL KWETSBARE MENSEN IN DE SAMENLEVING KUNNEN HELPEN

Hoe het werkt

Geen verrassingen achteraf

OMDAT WIJ WILLEN DAT IEDEREEN IN NEDERLAND ALTIJD TOEGANG HEEFT TOT ENERGIE
Betaal op jouw moment
OMDAT WIJ 'PREPAID ENERGIE' SAMEN KUNNEN REALISEREN

Altijd toegang tot gas en licht

Omdat niemand belang heeft bij energieschulden

Energie- en dus kostenbesparing

Prepaid omdat je energie ook anders kan regelen

WAT IS PREPAID ENERGIE?

ALGEMEEN

Met prepaid energie betaal je vooraf voor je energie. Het is aan jou of je in één keer voor een hele maand betaalt of juist liever per week. Je bepaalt zelf wanneer en met hoeveel je je tegoed opwaardeert.  Je krijgt daarvoor toegang tot je eigen online portal. Hierin zie je precies hoeveel je hebt verbruikt en wat je tegoed nog is. Dit tegoed wordt dagelijks bijgewerkt op basis van je werkelijke verbruik. Ook zie je hoeveel dagen energie je tegoed nog ongeveer waard is. En is het bijna op? Dan kan je in de portal gemakkelijk met iDEAL je tegoed weer opwaarderen. Op het moment dat het jou uitkomt en met het bedrag dat jou uitkomt!

Het is net een prepaid simkaart. Je doet er automatisch toch heel zuinig mee. Als je een vast bedrag per maand aan energie betaalt, draai je de knop van de thermostaat gewoon helemaal naar rechts. Nu zet ik hem toch 1 of 2 graden lager.

WAT ALS IK GEEN TEGOED MEER HEB?

Voordat het zover is krijg je per sms en email tweemaal een waarschuwing dat je tegoed bijna op is. Je hebt dan nog tijd genoeg om op te waarderen. Doe je dit niet, dan krijg je op het moment dat je tegoed echt op is een laatste bericht dat de elektriciteit wordt uitgeschakeld. Dit uitschakelen gebeurt automatisch, maar altijd pas de volgende werkdag om 7:00. Je hebt daardoor minimaal 12 uur de tijd om alsnog je tegoed op te waarderen.

Is de elektriciteit toch uitgeschakeld? Geen nood, als je je tegoed hebt opgewaardeerd wordt binnen 1 minuut de elektriciteit automatisch weer ingeschakeld. Omdat je prepaid-contract ook doorloopt als je geen tegoed hebt, betaal je voor het inschakelen ook geen aansluitkosten of waarborgsom zoals bij een standaard energiecontract.

Prepaid Energy; Nooit meer hoge jaarafrekeningen of onverwachts moeten bijbetalen

VOORDELEN

Prepaid energie heeft een aantal voordelen:

  • Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opwaardeert.
  • Geen verrassingen achteraf.
  • De praktijk leert dat je met prepaid energie al snel meer dan 10% bespaart op je energie. Voor gas alleen kan dit zelfs oplopen tot 20%.
  • Geen achterstallige betalingen meer en dus ook geen incassokosten, (her)aansluitkosten of waarborgsom.
Dit is niet alleen voor mensen met schulden, maar ook voor mensen die een kleine beurs hebben en meer inzicht, grip en controle willen in hun uitgaven en energieverbruik.