Hoe prepaid werkt - Prepaid Energy Service
303
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-303,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Hoe prepaid werkt

DE WERKING VAN PREPAID ENERGY SERVICE

HOE WERKT HET VOOR EEN KLANT?

De klant wordt benaderd door zijn energieleverancier (evt. via een schuldhulporganisatie) voor aanbod van prepaid energie. De klant neemt vrijwillig prepaid contract af bij zijn/haar energieleverancier. Prepaid Energy Service draagt vervolgens zorg voor de propositie: plaatst de prepaid schakelaar, zorgt dat de klant geïnformeerd wordt over actueel saldo, verstuurt notificaties bij drempelwaardes, stelt opwaardeeroptie ter beschikking en schakelt de toevoer van elektriciteit af en aan.

Het is net een prepaid simkaart. Je doet er automatisch toch heel zuinig mee. Als je een vast bedrag per maand aan energie betaalt, draai je de knop van de thermostaat gewoon helemaal naar rechts. Nu zet ik hem toch 1 of 2 graden lager.

EN TECHNISCH?

De klant krijgt beschikking over slimme elektra- en gasmeter en achter de slimme elektrameter wordt in serie de prepaid schakelaar geplaatst. Voor het actueel houden van het prepaid saldo worden de P4-dagstanden opgehaald vanuit de slimme meters. De prepaid schakelaar wordt via een aparte infrastructuur aangestuurd. Op werkdagen om 7.00 uur ‘s ochtends wordt de installatie uitgeschakeld indien saldo negatief is en er minimaal 12 uur daarvoor een laatste waarschuwing via SMS en e-mail is uitgegaan naar de klant. Zodra de klant weer opwaardeert wordt de toevoer binnen 1 minuut hervat. Klik hier voor een schematische weergave.

Prepaid Energy; Nooit meer hoge jaarafrekeningen of onverwachts moeten bijbetalen