Onze missie - Prepaid Energy Service
301
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-301,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Onze missie

Prepaid Energy; Nooit meer hoge jaarafrekeningen of onverwachts moeten bijbetalen

WIE ZIJN WE?

Prepaid Energy Service is een initiatief waarin momenteel diverse partijen – zoals netbeheerders, energieleveranciers en de Stichting Energiebank Nederland – samenwerken om mensen met een kleinere portemonnee te helpen schulden te voorkomen en met het hebben en behouden van toegang tot energie. Door deze dienst vanuit één centraal punt te faciliteren wordt het efficiënt en effectief ingezet, dusdanig dat alle partijen hiervan kunnen profiteren. Daarvoor dient zowel de participerende leverancier als de netbeheerder bij te dragen aan de kosten van het concept.

Voor de klant hoeft het dan niet meer te kosten en bij voldoende volume levert het onder de streep ook de leverancier en netbeheerder voordelen op.

PREPAID ENERGIE REALISEREN WE SAMEN

Wij hebben een missie: we willen de huishoudens met een kleinere portemonnee helpen met het hebben en behouden van toegang tot energie. We streven daarbij naar verbetering van de zelfredzaamheid door bewustwording, helder inzicht en meer controle over de energie-uitgaven. Door vooraf te betalen en tijdig in te grijpen worden (verder) oplopende schulden vermeden. Dit maken we mogelijk door het ontwikkelen en aanbieden van een propositie (soft- en hardware). We doen dit samen met netbeheerders en energieleveranciers.

Super concept, zeker bij de huisvesting van bijzondere doelgroepen. Wij bij de Stichting De Tussenvoorziening doen graag mee.
Prepaid Energy; Geen jaarrekening en onverwachts bijbetalen
Prepaid Energy; Nooit meer hoge jaarafrekeningen of onverwachts moeten bijbetalen

VOOR WIE DOEN WE HET?

In Nederland tellen we 7 miljoen huishoudens.

+ 750.000 huishoudens leven onder de energiearmoedegrens

+ 626.000 huishoudens leven onder de armoedegrens

+ 320.000 kinderen leven in huishoudens met extreem laag inkomen

Ja ik doe mee met een proef prepaid energie. Zo kan je echt zien hoeveel je verbruikt. Zouden meer mensen moeten doen, ze worden zo meer bewust van het energiegebruik.

DE VOORDELEN

 • EINDGEBRUIKER

  Energie- en kostenbesparing
  Voorkomen van nieuwe schulden
  Inzicht en zelfredzaamheid vergroten

 • MAATSCHAPPIJ

  Hulp bieden aan kwetsbare groepen
  CO2 reductie
  Betere spreiding maatschappelijke kosten

 • ENERGIELEVERANCIER

  Beperken incassokosten
  Reductie betalingsrisico
  Klantbehoud

 • NETBEHEERDER

  Minder afsluitkosten
  Minder netverlies